Autoverzekering hoger opgeleiden

autoverzekering met pechhulp

Wanneer je het rijbewijs hebt gehaald, dan begrijpen we goed dat je daarna een auto gaat kopen. Het is immers een zeer handig vervoersmiddel waar je optimaal van kunt genieten. Je bent dan niet meer afhankelijk van het openbaar vervoer. Tegelijkertijd zijn er ook bepaalde zaken die je moet regelen nadat je een auto hebt gekocht. Je hebt bijvoorbeeld een autoverzekering nodig wanneer je op de weg wilt rijden. Gelukkig kun je wel zelf kiezen welke autoverzekering je wilt afsluiten. Ook kun je kiezen bij welke maatschappij je deze wilt afsluiten. Een autoverzekering hoger opgeleiden kan echter best lastig zijn, aangezien er veel verschillende soorten verzekeringen zijn. Gelukkig kun je ervoor kiezen om onze handige tool te gebruiken. Met die tool wordt het een stuk gemakkelijker om de juiste verzekering af te sluiten.

Wie komen er in aanmerking voor een autoverzekering hoger opgeleiden?

Officieel verstaan we onder hoger opgeleiden de volgende opleidingsniveaus:

  • HBO
  • WO
  • Bachelor
  • Master

Echter kunnen ook MBO'ers een autoverzekering afsluiten bij Promovendum en National Academic, echter is de premie dan wel veel hoger (ongeveer 5,5%).

Voordelen autoverzekering hoogopgeleiden

Indien je jezelf als hoger opgeleide wilt verzekeren bij Promovendum of National Academic, zijn er natuurlijk een aantal voordelen waar je gebruik van kunt maken. Zo is het belangrijkste voordeel de premie; de premie voor deze verzekeringen ligt vaak lager dan bij normale autoverzekeringen. Het exacte verschil in premie verschilt sterk per geval, maar doorgaans kunnen deze verzekeringen 5-8% goedkoper zijn.

Verder bieden Promovendum en National Academic diverse andere voordelen aan klanten. Bekijk de websites van de verzekeraars voor de meest actuele informatie.

Is het altijd goedkoper om een autoverzekering voor hogeropgeleiden af te sluiten?

Nee, het is niet altijd per definitie goedkoper om een autoverzekering voor hogeropgeleiden af te sluiten. Of dit de meest voordelige optie is jou, hangt af van veel verschillende factoren. Vergelijk daarom altijd alle verzekeraars om de goedkoopste en beste autoverzekering te vinden voor jouw situatie.

Berekenen Bereken jouw premie met onze calculator

Autoverzekering voor hoger opgeleiden

Een autoverzekering voor hoger opgeleiden kun je dus gemakkelijk afsluiten wanneer je gebruikmaakt van onze tool. Je vult eerst je persoonlijke gegevens in en vervolgens doorloop je enkele stappen. Dit wijst zich in principe vanzelf. Na het volgen van de verschillende stappen, krijg je vervolgens een overzicht van de verschillende verzekeringen. Op die manier wordt het voor jou dus een stuk gemakkelijker om een gegronde keuze te maken. Het is immers van belang om niet impulsief een autoverzekering af te sluiten, maar daar juist goed over na te denken. Je kunt daar dan veel geld mee besparen.

Hoger opgeleiden autoverzekering

Bij ons kun je een hoger opgeleiden autoverzekering dus gemakkelijk en onafhankelijk vergelijken. Het punt is namelijk dat wij van elke verzekeringsmaatschappij dezelfde vergoeding krijgen. Daar zijn wij ook zeer transparant over. Uiteraard zit je ook nergens aan vast wanneer je gebruikmaakt van onze tool. Het is volledig vrijblijvend om de tool te gebruiken. Wij bieden alleen een overzicht en vervolgens heb je zelf de mogelijkheid om een autoverzekering te kiezen. Heb je vragen? In dat geval is het mogelijk om contact op te nemen. Onze klantenservice helpt je dan graag verder.