Tijdelijke autoverzekering

Ben je opzoek naar een tijdelijke autoverzekering? Op deze pagina lees je of het mogelijk is om een tijdelijke autoverzekering af te sluiten en wat eventueel de alternatieven zijn.

Berekenen Bereken jouw premie met onze calculator

Wanneer heb je een tijdelijke autoverzekering nodig?

Je kan verschillende redenen hebben om een tijdelijke autoverzekering af te sluiten. Zo kan het voorkomen dat je een tijdelijke autoverzekering nodig hebt:

  • Als je op vakantie gaat (bijvoorbeeld voor een roadtrip door Europa) en je koopt een auto alleen voor dit doel, om de auto daarna weer te verkopen;
  • Als je eigen auto total-loss is en je tijdelijk een auto hebt gekocht om tijd te overbruggen;
  • Als je normaal in een lease auto rijdt en je deze (tijdelijk) niet kunt gebruiken en je hierom een tijdelijk een andere auto koopt;

Is het mogelijk om een tijdelijke autoverzekering af te sluiten?

Het is helaas niet mogelijk om een tijdelijke autoverzekering af te sluiten, hier bestaan geen speciale verzekeringen voor. Het is wel mogelijk om een gewone autoverzekering af te sluiten, die dagelijks opzegbaar is. Zo ben je altijd verzekerd en kan je je autoverzekering op ieder gewenst moment weer opzeggen.

Tijdelijke autoverzekering op chassisnummer

Laat je een auto importeren vanuit het buitenland en heeft deze geen Nederlands kenteken? Dan is het mogelijk om een tijdelijke autoverzekering op chassisnummer af te sluiten. Het chassisnummer is een uniek nummer dat in de onderkant van de auto gegraveerd is.

Het afsluiten van een tijdelijk autoverzekering op chassisnummer kan vaak via de website van de auto-importeur. Je kan eventueel ook altijd navraag doen bij je eigen verzekeraar om de opties te bespreken.

Autoverzekering voor 1 dag afsluiten

Je kunt je autoverzekering voor 1 dag afsluiten door gratis een eendagskenteken aan te vragen bij de RDW. Een autoverzekering voor 1 dag is in principe bedacht voor het verzekerd kunnen rijden in je auto naar de APK-keuring. Als de auto goedgekeurd is, kan er een normaal kenteken worden aangevraagd en kan je je autoverzekering vervolgens via de normale weg afsluiten.

Heb je een Nederlands kenteken? Vergelijk dan meteen alle autoverzekeringen via onze vergelijker.